Detail projektu

Úkol: Psaní a rozesílání tiskových zpráv
Počet kreditů: 50
Zadavatel projektu: info(z)kulicky.com

Podrobnosti projektu

Tento projekt se týká psaní originálních tiskových zpráv (tj. bez použití generátoru tiskových zpráv umístěného v hráčském účtu) a následného rozesílání těchto zpráv do médií.

Pro koho je projekt určen?

Pro lidi s rozumnými slohovými schopnostmi. Pokud jste schopni napsat tiskovku, za kterou by vám průměrně náročný středoškolský profesor dal výbornou či chvalitebnou a vaše texty jsou takové, že zaujmou něčím jiným než pravopysnýmy chibamy, jste náš člověk :)

O jak častou činnost se jedná?

Pro tento projekt hledáme člověka, který by se na jednu stranu této činnosti věnoval pravidelně, na druhou stranu budete mít volnou ruku v tom, které turnaje si vyberete a zpracujete z nich tiskovou zprávu. Chtělo by to rozeslat tiskovky alespoň z několika turnajů ročně, na druhou stranu je třeba rozumný časový odstup mezi jednotlivými zprávami (je efektivnější poslat 6 tiskovek za 6 měsíců do stejného média než jim poslat jich 10 v deseti týdnech). Můžete psát zprávy nejen z Masters, ale i jiných turnajů, které nabízejí něco, co by mohlo média zaujmout.

Co přesně budete dělat?

Napíšete hlavní tiskovou zprávu, ideálně předtím uděláte rozhovor na 1 krátký odstavec s vítězem, pořadatelem či kýmkoliv, jehož slova mají potenciál mediálně zaujmout. Hlavní tiskovou zprávu pošlete do celostátních médií (detaily ohledně způsobu hromadného rozesílání budou vysvětleny osobně). Poté si projdete výsledkovku a pokusíte se z hlavní tiskové zprávy udělat drobnou modifikací více zpráv pro konkrétní lokální média. Např. na stupních vítězů skončí Franta, Béďa a Horymír. Franta a Horymír jsou z Plzně, drobnou modifikací tiskovky a jejího nadpisu vytvoříte zprávu o tom, jak plzeňští borci uspěli na daném turnaji. Béďa bude z Kozohůlek, tak pošlete do Kozohůleckého týdeníku stejnou zprávu, jako jste posílali do Plzně - jen vyměníte jména hráčů a měst. Dále zjistíte, že na turnaji byli i reprezentanti Myšinos. Pošlete tedy správci lokálního zpravodajského serveru Myšinosy Daily další mírně upravenou tiskovku o tom, že hráči této vsi byli na turnaji a např. nejlepší skončil na 17. místě.

Tímto způsobem drobnou modifikací jedné zprávy oslovíme co nejvíce médií. Lokální média často mají minimálně srovnatelný efekt (často větší) než celorepubliková, protože reklama je zacílená na místo, kde čtenáři (posluchači/diváci) mohou navštívit akce pořádané místními kluby.

Kreditní ohodnocení:

Předpokládaná časová zátěž i s rozesíláním (máme vyřešený způsob hromadného rozesílání) vychází na cca 2 hodiny pro napsání hlavní tiskovky i jejích mírně obměněných variant pro 1 turnaj, což při hodinovém ohodnocení 25 kreditů za 1 hodinu předpokládané práce (což je stejné u všech vypisovaných projektů) vychází na 50 kreditů za každý turnaj, o kterém napíšete tiskovku. Kredity si můžete nechat připsat po každém turnaji nebo po více najednou - ve chvíli, kdy budete chtít kredity připsat. Ve chvíli, kdy budete mít zájem o jejich připsání, pošlete prosím zprávu na email zadavatele projektu.

Vykonání úkolu

Máte chuť pustit se do tohoto úkolu? Vaše aktivita je velmi vítána! Následujte prosím tyto 3 jednoduché kroky:

Nemáte-li hráčský účet, požádejte o jeho vytvoření vedení svého klubu, popř. některého z členů výkonného výboru.

Zpět na přehled projektů




Nejbližší turnaje

28.04.2024
Zastávka
01.05.2024
Karlovy Vary
04.05.2024
Úvaly
04.05.2024
Praha, Petřín
18.05.2024
Bedihošť

Kompletní přehled


Náhodná fotografie

Náhodná fotografie

Přejít do fotogalerie